Pramoninė gyvulininkystė
Gyvuliai auginami pramoniniu būdu nebegauna žolės.
Gyvuliai auginami pramoniniu būdu šeriami daugiausia grūdinėmis kultūromis. Apie 80% visų užauginamų grūdų sunaudojama gyvulių pašarams. Tuo tarpu žmonės išsivysčiusiose šalyse valgydami tokiu būdu užaugintą mėsą kenčia nuo aukšto kraujo spaudimo bei padidėjusio cholesterolio kiekio. Tokia mėsa nebeturi reikiamų maistinių medžiagų ir yra pakankamai žalinga žmogui.
Mėsos vartojimas – ligų priežastis
Dabartinė mėsa iš tinkamo proteinų šaltinio tapo šių dienų daugelio susirgimų priežastimi. Kodėl? Gyvulių mėsa, kurių racione nėra žolės, turi padidintus kiekius Omega-6 ir Omega-3 riebalų rūgščių. Joje yra net iki 66 kartų daugiau omega-6, lyginant su omega-3. Omega-6 riebalų rūgštys lėtina ląstelių veiklą mūsų kūnuose ir sutrikdo metabolizmą. Tai gali tapti širdies ligų, cukrinio diabeto, aukštas kraujo spaudimo priežastimi. Tuo tarpu Omega-3 skatina sveikų ląstelių veiklą ir medžiagų apykaitą. Žole šeriamų jaučių mėsa iš tikrųjų išlygina omega-3 ir omega-6 santykį nuo 1:4 iki 1:10. Modernios visuomenės mitybos įprotis naudoti daug mėsos gali turėti skaudžių pasekmių sveikatai.
Jei negalite gyventi be mėsos kasdieniniame racione, būtina taip pat valgyti vaisius ir daržoves. Būtent jie nušarmina organizmą, praturtina antioksidantais ir skatina medžiagų apykaitą. Kasdienis suvartojimas po 6 skirtingas daržoves iš 5 skirtingų spalvų 3 kartus per dieną, leis jums apsisaugoti nuo 6 pagrindinių vėžinių susirgimų ir dažniausiai pasitaikančių kritinių ligų. Jei norite užkirsti kelią nutukimui, vėžiui, kitoms ligoms bei sulėtinti senėjimo procesą – pradėkite dabar valgyti daržoves.
Visi augalai turi savyje vidinės energijos
Jei palaidosime kritusią karvę – ji tiesiog supus žemėje. Jei į žemę pateks mažiausia augalo sėkla, iš jos išaugs naujas augalas. Tai energija, kuri slypi augaluose.
Augalai patys turi naudingų medžiagų save apsaugoti
Augalinės maistinės medžiagos apsaugo ląsteles nuo suardymo, suteikia gyvybingumo. Daugiausia jų randama vaisių ir daržovių žievelėse ir sėklose. Jei jūs galėtumėte išspausti visas naudingas maistingąsias medžiadas iš augalų – galėtumėte pasinaudoti visomis sveikatai naudingomis medžiagomis kurias tik gali suteikti gamta.
Augalo spalva atspinti jo vidinę jėgą, kurią jie turi. Vaisius ir daržoves vertėtų valgyti kur kas dažniau
Šiuolaikinė medicina skatina vartoti kuo įvairesnių spalvų vaisius ir daržoves.
Augalinės medžiagos, kurios nudažo vaisius ir daržoves slopina vėžio augimą ir veikia kaip anti – kancerogenai.
Violetinės spalvos turintys vaisiai ir daržovės, turintys anticianinų yra dvigubai efektyvesnės kovojant su vėžinėmis ląstelėmis nei žalios spalvos vaisiai ir daržovės. Vienintelis būdas apsisaugoti nuo ligų ir pramoninio maisto daromos žalos – vartoti kuo daugiau vaisių ir daržovių.
Vitaminas C gydo uždegimus ir stiprina imunitetą
Vitaminas C yra natūralus antibiotikas. Tai esminis vitaminas šiuolaikinių žmonių gyvenime, kurie yra veikiami daugelio kenksmingų aplinkos poveikių. Vitamino C poveikis: Jis veikia kaip antioksidantas, skatina ląstelių atsinaujinimą, organizmo detoksikaciją, padeda įsisavinti geležį, užkirsti kelią vėžiui, apsaugoti kepenų ląsteles, padeda suskaidyti alkoholį organizme.
Antioksidantai lėtina kūno senėjimo procesą.
Likopenas, alicinas, kvercetinas, flavonoidai, karotinoidai.
Neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie neigiamai veikia žmogaus DNR ir sukelia vėžį.
Antioksidantai pašalina kancerogenus subalansuoja hormonų pusiausvyrą ir tai leidžia išlikti jaunatvišku ir sveiku.
Sumažina stresą.
Nesuskaičiuojama daugybė pasakojimų apie vėžiu sergančius pacientus, kurie gyvena naują gyvenimą pakeitę mitybos įpročius.
Labai svarbu vartoti kuo daugiau vaisių ir daržovių kasdieninėje mityboje. Pagrindiniuose dienos patiekaluose 8/10 dalis turi sudaryti daržovės, likusi 2/10 turi sudaryti mėsa.
Todėl Kuvings sulčiaspaudė padės užpildyti dienos racioną pakankamu kiekiu vaisių ir daržovių, kad jaustumėtės sveiki ir energingi.